Kycklingsoppa

4 port.

1 l vatten
fond, doserad efter förpackningen
1 potatis
1 morot
1 lök
1 klyfta vitlök
örtkryddor
1 kycklingfilé
krutonger
grekisk yoghurt

Tärna potatis, morot och lök i ungefär lika stora bitar. Koka upp vattnet, tillsätt fond och grönsakerna. Koka på mellanvärme tills allt är genomkokt. Skär under tiden kycklingen till små bitar och häll ner i soppan. Tvätta händer och diska kniv och skärbräda direkt efteråt. Låt kycklingen bli genomkokt, går på några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med krutonger och yoghurt.

Restmat

Frys in det som blir över i lagom portioner. Ta fram den frysta soppan på morgonen och ställ i kylen. Värm i kastrull och servera med krutonger och yoghurt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s